فتوشاپ چیست و چه کاربردی دارد؟

فتوشاپ چیست؟
فتوشاپ چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله قصد دارم بصورت کامل در مورد نرم افزار ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop) صحبت کنم و شما را با این پدیده بزرگ شرکت Adobe آشنا کنم.
آنچه می‌خوانید...
طرح لایه باز سربرگ و کارت ویزیت میخوای؟
کافیه وارد لینک زیر بشی و PSD انواع فایل لایه باز رو با قیمت بسیار کم بخری!

فتوشاپ چیست (Photoshop) و برای ما چه میکند؟

فتوشاپ چیست؟ فتوشاپ یا Photoshop یک نرم افزار کاملا حرفه‌ای در زمینه عکس می‌باشد که توسط شرکت ادوبی ( تولیدکننده نرم‌افزارهای طراحی و مدیا ) توسعه یافته و سالانه ورژن جدیدی از آن روانه بازار می‌گردد. این را هم عرض کنیم که نرم‌افزارهایی همچون Illustrator ،InDesign ،Premiere و After Effect و… هم از زیر مجموعه‌های شرکت Adobe می‌باشند که از برترین نرم‌ افزارهای گرافیک و تدوین به شمار می‌روند.

فتوشاپ چیست؟

تمامی افرادی که روزانه به انجام کارهای گرافیکی یا کامپیوتری مشغول هستند احتمالا می‌دانند که فتوشاپ چیست؟ هر یک به‌نوعی با این برنامه سروکار دارند. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که نرم افزار فتوشاپ ابزار مفید و کاربردی برای تمامی افرادی که در کامپیوترهایشان با انواع گرافیک ثابت و متحرک سرو کار دارند، می‌باشد.

ناشرین کتاب‌ها و مجله‌ها، طراحان گرافیک، شرکت‌های تبلیغاتی، چاپخانه‌ها، عکاس‌ها، طراحان سایت، انیمیشن سازها، طراحان نرم‌افزارها، نقاشان هنری و بسیاری دیگر، نیازمند برنامه فتوشاپ هستند. درواقع امروزه این نرم‌افزار در عصر تکنولوژی، یک نرم‌افزار به‌شمار نمی‌آید بلکه از آن به‌عنوان یک صنعت یاد می‌کنند.

بی‌شک نرم افزار فتوشاپ Adobe Photoshop یکی از بهترین و پرطرفدارترین برنامه‌ها در زمینه ساخت، اجرا و اصلاح تصاویر است. علاوه‌برآن، این نرم‌افزار یکی از با ارزش‌ترین محصولات شرکت Adobe می‌باشد. این نرم‌افزار به کاربران خود اجازه می‌دهد تا تصاویر خود را به‌راحتی هرچه تمام‌تر ویرایش، برش و تغییر اندازه بدهند و خالق یک اثر جدید و نوین باشند.

 

فرمت اختصاصی و فرم های رنگی فتوشاپ

مدهای رنگی فتوشاپ
فرمت و مدهای رنگی در نرم‌افزار فتوشاپ

این نرم‌افزار دربین عکاسان و طراحان گرافیک حرفه ای از محبوبیت بیشتری برخوردار می‌باشد. بااینکه برنامه فتوشاپ بیشتر برای ویرایش تصاویر و عکس‌ها ساخته شده اما، به طورفراوانی از این نرم‌افزار برای تولید و اجرای تصاویر و عکس‌های مخصوص وب نیز استفاده می‌شود. ارتباط بسیار قوی بین Adobe Photoshop و دیگر نرم افزارهای Adobe به‌منظور ساخت انیمیشن، CDهای آموزشی و ویرایش تصاویر وجود دارد.

فرمت اختصاصی تمامی فایل‌ها در نرم‌افزار فتوشاپ فرمت پی اس دی یا PSD می‌باشد که می‌تواند با این فرمت به برنامه‌هایی نظیر After Effect ،Premiere ،Illustrator  ،Encore DVD و Image Ready انتقال یابد. فتوشاپ می‌تواند دارای انوع مختلف فرم‌های رنگی زیر باشد:

  • مد رنگی RGB مخصوص نمایشگر
  • مد رنگی LAB
  • مد رنگی CMYK ویژه چاپ افست و دیجیتال
  • مد رنگی سیاه و سفید
  • مد رنگی Bitmap
  • مد رنگی Duotone

 

معایب نرم افزار فتوشاپ Photoshop

معایب نرم افزار فتوشاپ
معایب نرم افزار فتوشاپ کدامند؟

نرم افزار فتوشاپ هم، مانند بسیاری از نرم‌افزارهای مطرح دنیا، دارای معایب و اشکالاتی کوچک می‌باشد. برای مثال: این نرم‌افزار فضای بسیار زیادی را در هارددیسک پس از نصب می‌گیرد. در هنگام اجرای برنامه هم تا د زیادی از سرعت سیستم شما کاسته می‌شود که بخاطر گستردگی و پیچیدگی این برنامه امری کاملا طبیعی می‌باشد.

این موارد سبب می‌شوند، افرادی که به‌صورت حرفه‌ای از برنامه فتوشاپ استفاده می‌کنند بتوانند، این‌ نرم‌افزار را با استفاده از سخت‌افزارهای قدرتمند اجرا کنند تا بیشترین بهره را ازآن ببرند. اما شما نگران نباشید، افرادی که سخت افزارهای پیشرفته و قدرتمند را ندارند هم می‌توانند از این نرم‌افزار بی‌نظیر استفاده کنند. در مقاله افزایش سرعت فتوشاپ راه‌کارهایی جهت افزایش سرعت فتوشاپ قرار داده‌ایم.

 

تاریخچه و گذشته نرم افزار فتوشاپ Photoshop

قصد داریم در مطلب فتوشاپ چیست؟ به تاریخچه آن‌هم نگاهی بیاندازیم. در سال ۱۹۸۷ توماس نول، یک دانشجوی خبره مقطع دکترا از دانشگاه میشیگان موفق شد تصاویر سیاه و سفید را در صفحه نمایش ۱ بیتی سیاه سفید نشان دهد، سپس برادر آن یعنی جان نول، که مسئولیت قسمت جلوه‌های ویژه فیلم جنگ ستارگان را برعهده داشت، آن‌را به‌عنوان یک نرم افزار ویرایش و خلق تصاویر کاملا توسعه‌یافته معرفی کند. بعدازآن نام این برنامه را “نمایش” نام‌گذاری کردند. برادران نول تصمیم گرفتند که نام این نرم‌افزار را تغییر دهند.

در سال ۱۹۸۸ برادران نول، فروش نرم‌افزار و عکس‌های تجاری را شروع کردند و به همین سبب آنها نام این نرم‌افزار را به “فتوشاپ” تغییر دادند. در ماه سپتامبر سال ۱۹۸۸، بین Adobe و برادران نول یک قرارداد امضا، که طی این قرارداد تمامی حقوق فتوشاپ به ادوبی واگذار و فروخته شد. برادران نول حرفه خود را با برنامه فتوشاپ آغاز کردند و اولین نسخه این برنامه (۱.۰) در سال ۱۹۹۰ برای عموم منتشر شد.

 

کاربردهای نرم افزار ادوبی فتوشاپ Photoshop

کاربردهای نرم افزار PhotoShop
کاربردهای نرم افزار PhotoShop

در این بخش از مطلب فتوشاپ چیست؟ قصد داریم تا کاربردهای اصلی نرم‌افزار فتوشاپ را بیان کنیم:

 

۱. اصلاح و ویرایش تصاویر در فتوشاپ

هدف و کاربرد اصلی برنامه فتوشاپ، ویرایش تصاویر می‌باشد. چون این نرم‌افزار یکی از قدرتمندترین نرم‌افزارهای موجود در دنیا برای ویرایش تصاویر می‌باشد. شما به راحتی می‌توانید با استفاده از نرم‌افزار فتوشاپ، پیکسل به پیکسل عکس خود را ویرایش نموده و آن را به سلیقه‌ی خود اصلاح کنید. بااستفاده ازاین نرم‌افزار شما می‌توانید رنگ‌هایی که در تصاویر وجود دارند را توسعه و ارتقا ببخشید، عکس‌های خود را برش بزنید و بسیاری از اعمالی را که باعث زیباترشدن تصاویر شما می‌شوند، انجام دهید.

در واقع می‌توان گفت که، امروزه نرم‌افزار فتوشاپ و ابزارهای بسیار قدرتمندی که دردل‌خود جای داده، می‌تواند مکان بسیار مناسب و خوبی را برای ارائه‌ی استعداد و خلاقیت‌های شما در زمینه اصلاح و ویرایش تصاویر، فراهم سازد.

 

۲. استفاده از نقاشی های دیجیتال در فتوشاپ

بیشتر طرح‌ها و نقاشی‌ها بدون استفاده از قلم و بوم به‌وجود می‌آیند، نرم افزار فتوشاپ به‌عنوان یکی‌از پرطرفدارترین نرم‌افزارهای دارای قابلیت ایجاد نقاشی‌های دیجیتال می‌باشد. ابزارهای موجود در این نرم‌افزار، قابلیت استفاده از تکنولوژی‌های مدرن برای خلق نقاشی‌های دیجیتال را به‌فرد می‌دهد و این کار را تا حد بسیار محسوسی آسان کرده است، با استفاده از این قابلیت می‌توانید نقاشی‌های بسیار زیبا و متفاوتی را خلق کنید و بعدازآن به‌سراغ بخش رنگ آمیزی آنها بروید.

باید به این نکته اشاره کرد که استفاده از این قابلیت در نرم افزار فتوشاپ بسیار آسان‌تر از اصلاح و ویرایش تصاویر و عکس‌ها می‌باشد و برای استفاده از آن نیاز به مهارت و تکنیک ویژه‌ای ندارید.

 

۳. بخش طراحی گرافیک در نرم افزار فتوشاپ

اگر کمی در محیط فتوشاپ بگردید متوجه خواهید شد که بسیاری از ابزارهای متنوع گرافیکی در این برنامه گنجانده شده که با استفاده از این ویژگی‌های جذاب، می‌توانید طرح‌های گرافیکی خود را بسیار دقیق‌تر، منظم‌تر و همچنین زیباتر خلق کنید.

این‌راهم توجه کنید که از نرم‌افزار فتوشاپ نمی‌توان به عنوان یک نرم افزار تخصصی و حرفه ای برای انجام امور گرافیکی یاد کرد، اما برای اجرای تصاویر و طراحی‌هایی که نیاز به تخصص زیادی ندارند می‌توانید با استفاده و بهره‌گیری از فتوشاپ، آن‌ها را انجام دهید.

 

۴. استفاده از نرم افزار فتوشاپ جهت طراحی قالب سایت

طراحی قالب سایت یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین اموری می‌باشد که جهت دیزاین یک وبسایت باید انجام شود، بااستفاده از برنامه فتوشاپ می‌توانید یک طراحی زیبا و بی‌نقص را برای وب سایت خود به‌ارمغان بیاورید. طراحی قالب سایت با استفاده از نرم‌افزار فتوشاپ می‌تواند به‌آسانی انجام شود و برای انجام این عمل نیازی به کد‌نویسی و یا مهارت پیچیده و ویژه‌ای ندارید.

شما می‌توانید قالب وب سایت را در کوتاه‌ترین زمان با استفاده از این برنامه طراحی کنید. نرم افزار فتوشاپ به شما کمک می‌کند که طراحی قالب وب سایت خود را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید، این کار با استفاده از ابزارهای گرافیکی موجود در برنامه بسیار آسان‌تر می‌شود.

 

۵. بخش ویرایش ویدئو در نرم افزار فتوشاپ

ویرایش فیلم و ویدئوها، یکی دیگر از قابلیت‌های نرم افزار فتوشاپ می‌باشد. بااستفاده از این نرم افزار می‌توانید ویدئوهای خود را براحتی اصلاح و ویرایش کنید و برای انجام این کار می‌توانید از لایه‌های تنظیم موجود در این برنامه بهره ببرید.

همچنین بااستفاده ازاین قابلیت برنامه، می‌توانید براحتی به ساخت گیف‌های مورد علاقه‌ی خود بپردازید و از اجرا و ویرایش ویدئوهای خلاقانه خود توسط این نرم افزار گسترده نهایت لذت را ببرید. امیدوارم از مطلب فتوشاپ چیست لذت برده باشید.

 

کلام آخر

اگر به نرم افزار فتوشاپ کاملا تسلط پیدا کنید میتونید تو هر بخشی ازش استفاده کنید و این به فیلد کاری شما ارتباط داره: موشن گرافیک، طراحی اقلام تبلیغاتی و سفارش طراحی گرافیک، طراحی بنر متحرک و…

۵/۵ - (۳ امتیاز)
آرش فرشاد

آرش فرشاد هستم، عاشق خلق ایده های ناب و جدید، علاقه بنده در گرافیک بصورت اختصاصی سمت طراحی لوگو هست و در این حوزه تجربیاتی دارم که می‌خوام با شما دوستان عزیز به اشتراک بزارم.

انواع کارت ویزیت
کارت ویزیت های لایه باز با فرمت PSD ((طراحی شیک و حرفه ای))
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *