مراحل طراحی قالب سایت حرفه ای و استاندارد

مراحل طراحی قالب سایت
دیزاین قالب سایت امری بسیار ضروری جهت متمایز کردن ظاهر سایت خود از وبسایت های رقیب می‌باشد. مراحل طراحی قالب سایت استاندارد شامل 6 مرحله است که سعی دارم در این مطلب برای شما بازگو سازم.
عنوان‌های مقاله

قالب سایت در واقع همان پارتیشن‌بندی و دیزاین بخش‌های مختلف یک وبسایت است که از مجموعه‌ای از رنگ‌ها، دکمه‌ها، رابط‌های کاربری و المان‌های دیگر تشکیل شده است. قالب سایت شما در حقیقت اولین چیزی است که مخاطب را به قضاوت در مورد وب سایت شما وا می‌دارد و طراحی مناسب آن نقش به سزایی در جذب، نگهداری و ایجاد ارتباط سازنده با مخاطبانِ وب‌سایت دارد. به علاوه کارایی و عملکرد مناسب وب‌سایت هم تا حد زیادی به طراحی قالب سایت بصورت استاندارد و اصولی وابسته است. برای توسعه یک قالب آماده وب‌سایت و یا طراحی قالب وب‌سایت سفارشی، آشنایی با مراحل طراحی وبسایت ضروری است. در این گفتار تمامی مراحل طراحی قالب سایت را به شما معرفی خواهیم کرد.

راهنمای جامع مراحل طراحی قالب سایت گرافیکی (Site Template Design)

مراحل طراحی قالب های وبسایت
مراحل طراحی قالب های وبسایت

اگر چه در بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا، طراحی قالب وبسایت توسط افراد مبتدی هم قابل انجام است اما طراحی قالب سایت حرفه‌ ای نیازمند دانش فنی و داشتن اطلاعات کافی در این زمینه است. در این بخش، مراحل طراحی قالب وبسایت را به زبان ساده و به صورت خلاصه به شما معرفی می‌کنیم و تمامی نکاتی که باید هنگام طراحی قالب سایت مرحله ‌به ‌مرحله رعایت شوند را برای شما تشریح خواهیم کرد.

۱. ترسیم طرح اولیه روی کاغذ بصورت شماتیک

در این مرحله طراح وب‌سایت برای ترسیم بهترین قالب ابتدا با کارفرما مشورت می‌کند. برای طراحی حرفه‌ای قالب وبسایت باید نوع سایت، زمینه فعالیت سایت، رنگ مناسب برای سازمان یا کسب‌وکار مورد نظر، بخش‌های مختلف سایت، رابط‌های کاربردی مورد نیاز و… از طریق مشورت و تبادل نظر با کارفرما انتخاب شود.

پس از یافتن پاسخ مناسب برای این موارد، طراح با پیاده ‌سازی مراحل طراحی روی کاغذ سعی می‌کند بهترین ایده را برای طراحی قالب سایت انتخاب و مواردی مانند تعداد بخش‌های سایت، نحوه چینش آیکون‌های مختلف، محل قرارگیری لوگو‌، تعیین رابط‌های کاربری و… را بررسی می‌کند و طرح اولیه را روی کاغذ تکمیل می‌نماید تا در مرحله طراحی گرافیکی تمام جزییات برای طراحی قالب واضح و شفاف باشد.

۲. طراحی گرافیکی رابط کاربری با نرم افزار

بعد از انتخاب یک قالب از پیش ساخته شده یا طراحی یک قالب ساده (منظور همان لی اوت یا شمای کلی سایت است)، طراح سایت به کمک نرم‌افزارهایی مانند: Adobe XD, Adobe Illustrator & Photoshop و Figma قالب اولیه سایت را طراحی می‌کند. این قالب پس از اعمال تغییرات نهایی و تبادل نظر مجدد با سفارش‌دهنده و اتمام مراحل طراحی مانند: رنگ‌آمیزی، پارت‌بندی، درج لوگو و… برای مراحل بعدی آماده می‌شود.‌

۳. تنظیم رابط کاربری و رفع عیوب

در این مرحله طراح وب‌سایت با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی CSs3، HTML65 و… رابط‌های کاربری یا UI ها را طراحی می‌کند. رابط کاربری در واقع عامل ارتباط و تعامل کاربر با وب‌سایت است، بنابراین طراحی درست رابط کاربری یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی قالب سایت است و نقش مهمی در جذب و حفظ کاربر و برقراری ارتباط مؤثر با او دارد. آنالیز رقبا و رفتار کاربران برای انتخاب سبک‌های موفق‌تر و بهبود UI نقش مؤثری در افزایش کارایی وب‌سایت و دریافت بازخوردهای مثبت از کاربران دارد.

۴. برنامه نویسی یا کدنویسی پس از تایید نهایی طرح

پیاده‌سازی قالب وب‌سایت با کدنویسی یکی از تخصصی‌ترین مراحل طراحی قالب وب‌سایت است. در این مرحله باید با توجه به سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب کرده اید، زبان برنامه‌نویسی سازگاری را انتخاب کنید. بعد از انتخاب یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی که معروف‌ترین آن‌ها در سیستم مدیریت محتوا ورد پرس زبان برنامه‌نویسی PHP است، طراح گرافیست مراحل برنامه‌نویسی را تکمیل می‌کند؛

مرحله برنامه‌نویسی معمولاً زمان‌برترین مرحله طراحی قالب سایت است. یک طراح حرفه‌ای قالب سایت باید آشنایی خوبی با انواع توابع و تگ‌های سیستم مدیریت محتوای انتخابی داشته باشد و با توجه به عواملی مانند سرعت لود صفحات و میزان مصرف منابع سرور کدهایی خوانا و کارآمد بنویسد.

در پایان مراحل کدنویسی قالب، وب سایت شما به حالت داینامیک یا پویا درمی‌آید. در وب‌سایت‌های داینامیک محتوای سایت بر اساس زمان، کار و… تغییر می‌کند؛ بنابراین توجه به سرعت سایت و بازدهی آن از مهم‌ترین پارامترهایی که در طراحی قالب وب سایت باید مورد توجه قرار بگیرد.

۵. نصب قالب روی هاست و لذت بردن از زیبایی آن

پس از اتمام مراحل طراحی قالب باید قالب سایت را روی هاست نصب کنید. هاست همان فضای نگهداری و ذخیره اطلاعات وب‌سایت است که به صورت ماهیانه یا سالیانه خریداری می‌شود؛ در این مرحله قالب شخصی‌سازی‌شده خود را در یک فایل زیپ ذخیره کنید.

وارد سیستم مدیریت محتوا سایت خود شوید و گزینه نمایش پوسته‌ها و سپس گزینه افزودن پوسته جدید را انتخاب کنید، در صفحه بعدی گزینه آپلود پوسته را بزنید تا قسمت آپلود قالب باز شود، سپس قالب مورد نظرتان که با فرمت زیپ ذخیره شده است را انتخاب و منتظر بمانید تا آپلود انجام شود. پس از مشاهده پیش‌نمایش و در صورت نبود مشکل می‌توانید گزینه نصب پوسته را بزنید تا قالب شما فعال شود.

۶. چک نهایی قالب برای رفع عیوب احتمالی

در این مرحله تمام رابط‌های کاربری را چک کنید و سرعت لود سایت و رنگ‌بندی و چیدمان اجزا سایت را بازنگری کنید و در دسترس بودن سایت‌تان از طریق آدرس اینترنتی دامنه را چک کنید. در این مرحله ممکن است نیاز باشد برای برطرف‌سازی برخی از اشکالات فنی وب‌سایت، تنظیمات مربوط به قالب سایت را مجددا انجام دهید.

 

استفاده از قالب سایت آماده بهتر است یا طراحی قالب اختصاصی؟

قالب سایت آماده یا اختصاصی
قالب سایت آماده یا اختصاصی

شما برای طراحی قالب وبسایت خود می‌توانید از یک قالب سایت از پیش طراحی شده استفاده کنید یا با طراحی گرافیکی و کدنویسی، یک قالب سایت اختصاصی و جدید تعریف کنید. قالب‌های سایت آماده در مخزن دستگاه‌های مدیریت محتوا، سایت‌های اینترنتی مختلف و… در دسترس هستند و گاهی توسط بعضی از افراد طراحی و به فروش می‌رسند.

اگرچه توسعه این قالب های آماده زمان و هزینه کمتری نیاز دارد اما به دلیل بروز برخی از مشکلات مانند رمزگذاری قالب توسط طراح اصلی آن، عدم وجود بعضی از ویژگی‌های موردنظر شما، مشکلات فنی که ممکن است به دلیل کد نویسی اشتباه بروز کند و… بهتر است صفر تا صد مراحل طراحی قالب سایت را به صورت اختصاصی و شخصی سازی انجام دهید.

طراحی تخصصی قالب سایت علاوه بر اینکه امکان طراحی یک قالب با ویژگی‌های سفارشی را برای شما فراهم می‌آورد، ریسک تشابه قالب شما با سایت های رقیب و دیگر وبسایت‌ ها را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا یک سایت با قالب متفاوت و منحصر به‌ فرد داشته باشید. به علاوه در طراحی قالب سایت تخصصی چون تمام کدنویسی‌ها توسط طراح سایت صورت می‌گیرد، مشکلات فنی مانند عدم سرعت مناسب لود صفحات و… پیش نمی‌آید و در صورت بروز مشکل، طراح قادر است به راحتی آن را برطرف سازد.

سخن پایانی

در این مقاله مراحل طراحی قالب سایت تخصصی را مورد بررسی قرار دادیم و توضیحات مختصری درباره هر کدام از مراحل ارائه نمودیم. در پایان شایان ذکر است که طراحی حرفه‌ای تم سایت به عنوان یک امر مهم و تأثیرگذار در میزان کارایی و بازدهی وبسایت شما، از اهمیت بالایی برخوردار است.

با وجود اینکه هزاران قالب سایت به صورت رایگان و با پرداخت هزینه کم قابل استفاده هستند اما به‌کارگیری آن‌ها ممکن است با مشکلاتی مانند سرعت لود پایین، عدم امکان توسعه دلخواه، مشکلات فنی به دلیل کد نویسی معیوب و تشابه قالب وب‌سایت با سایت‌های رقیب باعث افت شدید بازدهی وب‌سایت شما شود؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که برای سایت خود حتما از یک قالب PSD سفارشی و بی‌نقص استفاده کرده و سپس با یک طراح سایت Front End ماهر مشورت کنید و مراحل کدنویسی قالب سایت را به او بسپارید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
مدیر سایت آرش گرافیک
سفارش طراحی لوگو حرفه ای

واسه سفارش طراحی لوگو با کیفیت بالا و قیمت مناسب با 09190436027 در تماس باش

دانلود و خرید طرح آماده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *