در صورتی که فقط با یک بار کار کردن با ایلوستریتور، برای طراحی طرح های بعدی صرفا از این نرم افزار استفاده می کنند. در صورتی که گرافیک دیزاینر هستید و قصد یادگیری نرم افزار ایلوستریتور را دارید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با ویژگی های کامل این نرم افزار و کاربرد آن آشنا شوید. به شما توصیه میکنم حتما مطلب بهترین نرم افزار طراحی لوگو را بخوانید، خواندن آن خالی از لطف نیست.
ایلوستریتور چیست؟
نرم افزار ایلوستریتور یا adobe Illustrator یک نرم افزار طراحی گرافیک است که با استفاده از زبان برنامه نویسی ++C طراحی و توسط شرکت ادوبی طراحی و توسعه داده شده است. این نرم افزار به گونه ای طراحی شده که برای طراحی طرح های مختلف از جمله لوگو از فرمت (Vector) یا سیستم برداری استفاده می کند.
در واقع می توان به صورت دقیق تر گفت که نرم افزار ایلاستریتور یک برنامه وکتور بیس است. بدین صورت که تصاویر در وکتور به صورت مجموعه ای از ویژگی های مختلف هندسی شامل نقطه، خط، منحنی و… ذخیره می گردد.
بنابراین می توان برای طراحی و خلق هر ایده با سایزهای مختلف از جمله واحدهای کوچک و بزرگ از این نرم افزار استفاده کرد. این نرم افزار به طراحان گرافیک کمک می کند که هر طرحی که می خواهند، طراحی کرده و سپس جزئیات لازم را روی آن اعمال کنند.
ایلوستریتور چه کاربردی دارد؟
قابلیت های منحصر به فرد ایلوستریتور به گونه ای است که بسیاری از طراحان گرافیک برای ایجاد و طراحی ایده های منحصر به فرد و خاص خود از آن استفاده می کنند. به همین جهت می توان گفت کاربرد ایلوستریتور بسیار گسترده است. از جمله مهم ترین کاربردهای آن می توان موارد زیر را نام برد:
- طراحی لوگو
- طراحی UI سایت
- ایجاد و طراحی گرافیک های متنی
- طراحی و کشیدن نقاشی دیجیتال
- ارتقا دادن طرح های موشن گرافیک
- طراحی لباس و سایر محصولات چاپی
- طراحی انیمیشن و بازی سازی
- طراحی آیکون
- طراحی اینفوگرافیک
با نرم افزار ایلاستریتور چه کارهایی میشود انجام داد؟
همانطور که در بالا برخی از کاربردهای ایلاستریتور را اشاره کردیم در زیر قدری بیشتر توضیح میدهیم:
۱. طراحی لوگو
بلاشک یکی از اصلی ترین موارد استفاده از ایلوستریتور طراحی لوگو حرفه ای است. طراحی لوگو با توجه به امکان نیاز به خروجی هایی با سایز بزرگ فقط باید بصورت هندسی (وکتور) طراحی شود و این امر توسط Ai کاملا قابل انجام است. هر چند دست طراح را به شدت برای ایجاد خلاقیت باز کرده و توسط ابزارهای بیشماری که دارد نیازهای متعدد طراحان لوگو را برطرف میکند.
۲. طراحی Ui یا رابط کاربری سایت
یکی از اقدامات مهمی که قبل از طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن باید انجام شود، طراحی طرح اولیه آن است. به گونه ای که در صورت لزوم و پس از تایید یا عدم تایید توسط کارفرما بتوان اقدامات لازم را برای اعمال تغییرات روی آن اجرا کرد.
طراحی UI یکی از مهم ترین اصولی طراحی سایت است که به صورت مستقیم در افزایش رضایت کاربران و مخاطبین یک سایت یا اپلیکیشن تاثیر دارد. منظور از UI (User Interface) طراحی رابط کاربری با کیفیت و مناسب است. این وظیفه مهم با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور برای طراحان فراهم شده است.
۳. ایجاد و طراحی گرافیک های متنی
یکی از انواع طرح های پر طرفدار در کسب و کارهای مختلف، طراحی گرافیک های متنی است. به گونه ای که برای طراحی پوستر، کارت ویزیت، پست کارت، و… باید از متون استفاده شود. این امکان برای طراحان گرافیک فراهم شده که با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور یک طرح گرافیک متنی برای مشتریان و متناسب با نظر آن ها طراحی کنند.
۴. طراحی و کشیدن نقاشی دیجیتال
نقاشی دیجیتال یکی از انواع طرح های گرافیکی است که در سال های اخیر بین طراحان گرافیک و حتی مشتریان مورد استقبال قرار گرفته است. این نوع نقاشی در طی سال های اخیر بین کاربران اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی رواج پیدا کرده است. جذابیت نقاشی دیجیتال به گونه ای است که امروزه از آن برای اهداف تجاری و استفاده در کسب و کارهای بزرگ هم باب شده است.
به طور کلی می توان گفت با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور می توان اقدام به طراحی و کشیدن نقشه دیجیتال برای طراحی منوی رستوران، طرح های تبلیغاتی، طراحی پوستر، طراحی جلد کتاب، طراحی بسته بندی محصولات و… استفاده نمود.
۵. ارتقا دادن طرح های موشن گرافیک
طراحان موشن گرافی برای اجرا و طراحی ایده های منحصر به فرد خود از نرم افزارهای مختلفی نظیر افترافکت، مایا، موهو و… استفاده می کنند. در واقع این افراد برای اجرای ایده و متحرک سازی تصاویر از این نرم افزارهای حرفه ای استفاده می کنند.
اما برخی از این ابزار قابلیت طراحی کردن المان ها، عناصر و جزئیات کوچک را با کیفیت مناسبی به طراحان موشن گرافی نمی دهد. بنابراین طراحان می توانند برای پرداختن به جزئیات کار خود و ارتقاء دادن طرح های موشن گرافی از نرم افزار ایلوستریتور استفاده کنند.
۶. طراحی لباس و سایر محصولات چاپی
یکی از مهم ترین کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور طراحی کردن طرح های مخصوص برای چاپ روی لباس، ماگ، قاب موبایل و… است. علاوه بر این، پیکسل ها و استیکرهایی که از آن ها برای استفاده روی موبایل، لپ تاپ و دفاتر نیز استفاده می شود، با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور طراحی شده است.
۷. طراحی انیمیشن و بازی سازی
در بازی ها و انیمیشن ها از کاراکترها، المان ها و عناصر مختلفی با جزئیات زیاد استفاده می شود. به همین دلیل طراحی آن ها با استفاده از نرم افزارهای متحرک سازی با کیفیت بالا وجود ندارد. به همین منظور می توان از ایلوستریتور برای خلق ایده های جدید، و جزئیات ظریف و کوچک برای طراحی بازی و انیمیشن استفاده کرد.
سپس طرح اصلی را با فرمت وکتور که متعلق به ایلوستریتور است ذخیره کرده و در نرم افزارهای متحرک سازی از آن استفاده کنید. چرا که بسیاری از نرم افزارهای متحرک سازی از فرمت های دیگر مانند وکتور هم پشتیبانی می کنند.
۸. طراحی آیکون و وکتور
یکی از بهترین ویژگی و قابلیت های نرم افزار ایلوستریتور این است که با استفاده از آن می توان برای وب سایت و اپلیکیشن ها آیکون طراحی کرد. با طراحی بسته های آیکون به صورت سفارشی سازی شده و تمرکز روی این حرفه می توان درآمد زیادی به دست آورد. توصیه میکنیم مقاله نرم افزار طراحی گرافیکی را بخوانید چون کاملا با موضوع در ارتباط است.
۹. طراحی اینفوگرافیک
یکی از محبوب ترین انواع طرح های گرافیکی که طرفداران زیادی دارد، اینفوگرافیک است. از اینفوگرافیک می توان در پروژه های مختلف، از جمله وب سایت، آموزش، بنرهای نصب شده در مدارس، دانشگاه ها، مراکز آموزشی و… استفاده کرد. با وجود این که امکان طراحی اینفوگرافیک با استفاده از نرم افزار فتوشاپ هم وجود دارد، اما با توجه به این که ایلوستریتور قابلیت های ویژه و خاصی دارد، از آن برای طراحی اینفوگرافیک استفاده می شود.
با استفاده از این نرم افزار می توان با سرعت بیشتری قالب های اینفوگرافیک را طراحی کرد. علاوه بر این، خروجی کار در نهایت بسیار بالاتر است. به همین دلیل امکان چاپ طرح نهایی در ابعاد بزرگ امکان پذیر است.
کلام آخر
در این مطلب قصد داشتیم بصورت کامل بگوییم که نرم افزار ایلوستریتور یا ایلاستریتور چیست و چه کارهایی میشود با این نرم افزار کرد. البته این کارها فقط چند کار اساسی و مهم بود که میشود توسط این نرم افزار پیاده سازی کرد و بر کسی قابلیت های متنوع این نرم افزار پوشیده نیست.