مزایا و معایب وردپرس + لیست فواید و عیوب سایت های وردپرسی

مزایا و معایب وردپرس
وردپرس یک پلتفرم سایت‌ساز و وبلاگ‌ساز رایگان است که به صورت متن‌باز در اختیار کاربران قرار گرفته است. سیستم‌های مدیریت محتوا تحت وب، ابزاری برای راه‌اندازی و مدیریت سایت و وبلاگ هستند. بعضی از معروف‌ترین این سیستم‌ها شامل مواردی مانند wordpress, Joomla, Drupal هستند. وردپرس در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا تحت وب، در جهان است و میزبانی وب‌سایت‌های بسیاری را بر عهده دارد.
طرح لایه باز سربرگ و کارت ویزیت میخوای؟
کافیه وارد لینک زیر بشی و PSD انواع فایل لایه باز رو با قیمت بسیار کم بخری!

طراحی وب‌سایت بر بستر سیستم مدیریت محتوای وردپرس، یکی از بهترین پیشنهادها برای طراحان تازه‌کار و افرادی است که دانش فنی گسترده‌ای در زمینه طراحی سایت و مدیریت محتوا ندارند. در این گفتار تمامی مزایا و معایب وردپرس را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا به شما در انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای کارآمد برای راه‌اندازی و مدیریت وب‌سایتتان کمک کنیم.

مزایای سایت وردپرسی چیست؟

مزایای سایت وردپرسی چیست؟

استفاده از پلتفرم وردپرس برای طراحی و مدیریت وب‌سایت، یکی از رایج‌ترین انتخاب‌ها برای اکثر افرادی است که به تازگی می‌خواهند به دنیای وب وارد شوند. مزایای بی‌نظیر سایت های وردپرسی باعث فراگیر شدن استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس شده است. در ادامه برخی از رایج‌ترین مزایای سایت های وردپرسی را شرح می‌دهیم.

سادگی در طراحی و سهولت در مدیریت وب‌سایت

یکی از شاخص‌ترین مزایای سایت وردپرسی این است که استفاده از آن نیاز به دانش فنی بالایی ندارد. سیستم مدیریت محتوا وردپرس محیط کاربری زیبا، حرفه‌ای و در عین حال ساده‌ای دارد و فعالیت در بستر آن نیازمند به هیچ تخصصی در زمینه کدنویسی یا آشنایی با مواردی مانند Html, Css, Js, Php ندارد.

هم‌‌چنین وردپرس با دارا بودن یک رابط بصری فرایند اضافه کردن صفحات جدید، آپلود و مدیریت پست‌ها و بهینه‌سازی تصاویر و… را بسیار آسان کرده است. سیستم مدیریتی ساده وردپرس یکی از دلایل محبوبیت وردپرس و بهترین مزیت سایت وردپرسی است.

مدرن و خلاقانه

وردپرس هم‌زمان با آخرین تکنولوژی روز آپدیت می‌شود و در مقابل تغییرات بسیار منعطف است. به جرئت می‌توان گفت این بهترین مزیت یک سایت وردپرسی است که به راحتی با تغییرات همگام می‌شود. با انتشار نسخه‌های آپدیت شده وردپرس، روزبه‌روز به قابلیت‌های این پلتفرم افزوده شده و از نقص‌ها و اشکالات آن کاسته می‌شود.

شما در وردپرس برای شخصی‌سازی یک وب‌سایت می‌توانید بیش از ۲۲ هزار پلاگین و هزاران تم را انتخاب کنید. به‌روزرسانی و خلاقانه بودن وردپرس باعث می‌شود وب‌سایت‌های وردپرسی با سرعت باورنکردنی توسعه یابند.

قابلیت توسعه‌پذیری ساده و مدیریت آسان

در وردپرس طراح قادر است که با اضافه کردن افزونه‌های جدید و استفاده از پلاگین‌ها، سایت خود را توسعه دهد و قابلیت‌های جدیدی به آن اضافه کند. وردپرس پلتفرمی آپدیت است و هر بار که به‌روزرسانی می‌شود، اعلان به‌روزرسانی در پیشخوان وردپرس برای کاربران به نمایش درمی‌آید.

به‌روزرسانی این پلتفرم مانند استفاده از آن بسیار ساده‌ است و با یک کلیک ساده قابلیت‌های جدید وردپرس به این پلتفرم اضافه می‌شوند. هم‌چنین، مدیریت سایت‌های وردپرسی بسیار راحت است؛ شما در این فضا به راحتی می‌توانید با یک کلیک ساده صفحات خود را حذف یا ویرایش کنید، لوگو سایت‌تان را تغییر دهید و افزونه‌های مورد نظرتان را به راحتی اضافه کنید.

وردپرس یک پلتفرم رایگان است

وردپرس یک پلتفرم بسیار کاربردی و رایگان است که تمام فعالیت‌های شما در بستر آن، بدون نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای صورت می‌گیرد؛ بنابراین یکی از مزایای سایت وردپرس راه‌اندازی مقرون‌به‌صرفه آن است. وردپرس صدها قالب وب‌سایت متنوع را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد تا به راحتی بتوانید هر نوع بلاگ تجاری، اداری و… را طراحی کنید؛

ضمناً افزونه‌های متنوع این پلتفرم به شما این امکان را می‌دهند که تغییرات سفارشی زیادی روی وب‌سایت خود اعمال کنید و یک وب‌سایت کاملاً جدید بسازید.‌ افزونه‌های وردپرس مانند برنامه‌هایی برای وب‌سایت شما هستند که می‌توانید از آن‌ها برای اضافه کردن ویژگی‌های پیشرفته مانند تجزیه‌وتحلیل، فرم‌های تماس، منطقه عضویت و موارد دیگر استفاده کنید.

انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری در طراحی

وردپرس پلتفرمی انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر است و این یکی از بهترین ویژگی های‌ وردپرس برای طراحی سایت است. مقیاس‌پذیری و انعطاف وردپرس به این معناست که در این پلتفرم با نصب افزونه‌ها و تغییر در ظاهر سایت می‌توان یک وب‌سایت کاملاً جدید و متناسب با سلیقه مشتری طراحی کرد.

مقیاس‌پذیری وردپرس به شما این امکان را می‌دهد که هزاران صفحه جدید به سایت خود اضافه کنید، بدون اینکه نگران عملکرد صحیح آن باشید. طراح وردپرس قادر است که برای مدیریت ‌سایت چندین مدیر انتخاب کند و به هر کدام از آن‌ها دسترسی‌های ویژه‌ای بدهد. مقیاس‌پذیری و انعطاف وردپرس مدیریت وب‌سایت‌های وردپرسی را بسیار آسان کرده است.

سرعت بالا و محیطی امن

سرعت‌بالا و امنیت قابل قبول از مزایای سایت وردپرسی است. وب‌سایت‌های وردپرسی بسیار سریع، کارآمد و انعطاف‌پذیر هستند؛ هم‌چنین چون وردپرس با بالاترین استانداردها کد نویسی شده است، امکان سوء‌استفاده و حمله‌های هکری را تا حد قابل توجهی محدود کرده است. علاوه بر این، وردپرس این امکان را به شما می‌دهد که با استفاده از پلاگین‌هایی هایی مانند وردفنس امنیت سایت خود را تقویت کنید.

پلتفرمی منبع باز و قابل توسعه

وردپرس یک پلتفرم منبع باز است؛ در پلتفرم‌های منبع باز یا متن باز، توسعه‌دهندگان قادرند کدهایی را به پلتفرم اضافه کنند و اشکالات احتمالی آن را برطرف کنند و این کدها را در دسترس دیگران هم قرار دهند. وردپرس پلتفرمی منبع باز است که کاربران زیادی در سراسر جهان در آن مشارکت دارند و پیوسته آن را بهبود می‌بخشند.

وردپرس تقریباً توسط یک سوم از وب‌سایت‌های موجود در وب مورد استفاده قرار می‌گیرد و این بدان معنی است که کاربران آگاه زیادی وجود دارند که می‌توانند به توسعه وب‌سایت وردپرسی شما کمک کنند. دسترسی به طراحان و توسعه‌دهندگان وب‌سایت‌های وردپرس در صورت لزوم و به منظور رفع اشکالات احتمالی وب‌سایت بسیار آسان است و این یکی از مزایای سایت‌های وردپرسی است.

محیط سازگار و امکانات مناسب برای سئو

سئو سایت یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در طراحی و استفاده از هر وب‌سایتی از اهمیت بالایی برخوردار است. سیستم مدیریت محتوا وردپرس هماهنگی خوبی با موتورهای جستجو دارد و این امر بهینه‌سازی محتوا را برای صاحبان وب‌سایت‌های وردپرسی آسان می‌کند.

به علاوه سایت‌های وردپرسی با داشتن امکاناتی مانند هدها، تگ‌ها و سایر ابزارهای سئو و نیز امکان استفاده از امکانات افزونه یوست (Yoast) یا رنک مث (RankMath) قابلیت مطلوبی در زمینه بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو دارند.

پلتفرمی به‌صرفه برای راه‌اندازی فروشگاه آنلاین

یکی از بهترین مزایای وردپرس، قابلیت طراحی و راه‌اندازی سریع پیشرفته‌ترین فروشگاه‌های اینترنتی با استفاده افزونه woocommerce است. این موضوع باعث شده است که اغلب کسب‌وکارهای فروشگاهی از وردپرس برای ورود به فضای وب استفاده کنند.

افزونه woocommerce با داشتن قابلیت‌هایی مانند دسته‌بندی محصولات، اتصال به درگاه‌های پرداخت بانکی، امکان استفاده از کدهای تخفیف و ویژگی‌های دیگر، می‌تواند در عرض چند دقیقه یک سایت معمولی را به یک فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای تبدیل کند.

علاوه بر این امکانات رایگان وردپرس، پشتیبانی و خدمات‌دهی جامع آن یکی دیگر از دلایل محبوبیت این پلتفرم برای راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی با صرف کم‌ترین هزینه ممکن است.

معایب سایت‌ وردپرسی چیست؟

معایب سایت‌ وردپرسی چیست؟

با وجود مزایای فراوان سایت‌های وردپرسی، استفاده از پلتفرم وردپرس برای طراحی سایت محدودیت‌ها و معایبی نیز دارد. لازم به ذکر است با وجود تمام این مشکلات وردپرس همچنان محبوب‌ترین پلتفرم سایت‌ساز جهان است و ذکر این مشکلات دلیل بر ناکارآمدی این سیستم مدیریت محتوای مشهور نیست. بعضی از متداول‌ترین معایب سایت‌های وردپرسی عبارت‌اند از:

آسیب‌پذیری

در توضیح مزایای وردپرس به امنیت و سرعت مناسب این پلتفرم اشاره شد. وردپرس فضایی امن است درصورتی‌که تمام دستورالعمل‌ها و نکات ایمنی استفاده از آن را رعایت کنید؛ اما امن بودن وردپرس به معنای غیرقابل نفوذ بودن آن نیست، چون وردپرس یک پلتفرم متن‌باز است و افراد می‌توانند برای آن کدهای متفاوتی تعریف کنند.

ممکن است استفاده از کدهای معیوب باعث عدم عملکرد مناسب سایت‌های وردپرسی و باز شدن راه‌های نفوذ به زیرساخت‌های وب‌سایت برای هکرها شود. به طور کلی می‌توان گفت با وجود اینکه زیرساخت‌های وردپرس بسیار ایمن تعریف شده است، متن‌باز بودن ضریب آسیب‌پذیری وردپرس را افزایش داده و امنیت آن را با چالش مواجه کرده است.

عدم پشتیبانی اختصاصی

به اعتقاد بسیاری از توسعه‌دهندگان، نداشتن پشتیبانی اختصاصی یکی از معایب وب‌سایت‌های وردپرسی است. نداشتن پشتیبانی اختصاصی برای وب‌سایت‌های وردپرسی به این معناست که اگر برای وب‌سایت شما مشکلی پیش بیاید در هر صورت خودتان باید راهکاری برای حل آن بیابید.

با وجود اینکه وردپرس در حال حاضر انجمن‌ها، صفحات رسمی و شبکه‌های اجتماعی متعددی دارد که به ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات و پشتیبانی این پلتفرم می‌پردازند اما در حقیقت چون استاندارد و چارچوب خاصی برای توسعه این پلتفرم تعریف نشده است و بیشتر توسعه‌دهندگان از کاربران این سیستم هستند، تعداد زیادی از سؤالات در رابطه با مشکلات این پلتفرم همواره بدون جواب می‌مانند.

مشکلات مربوط به ترجمه

یکی از مشکلاتی که در جدیدترین نسخه‌های وردپرس به صورت مشهود‌تری دیده می‌شود، مشکلات مربوط به ترجمه است. با به‌روزرسانی وردپرس این امکان وجود دارد که وب‌سایتتان به طور کامل ترجمه نشود و امکان استفاده از وب‌سایت با زبانی که قبلاً از آن استفاده می‌کردید، میسر نباشد. این موضوع باعث می‌شود که طراح وب‌سایت وردپرسی مجبور باشد خودش ترجمه را انجام دهد که این امر راحتی استفاده از سایت‌های وردپرسی را به شدت زیر سؤال می‌برد.

سرعت ضعیف لود صفحات

با وجود اینکه وردپرس قالب‌های زیادی برای طراحی سایت ارائه داده است اما همه قالب‌های آن به اندازه کافی کارآمد نیستند. استفاده از برخی قالب‌های وردپرسی و افزونه‌ها ممکن است باعث تأخیر در لود صفحات وب‌سایت شما در پاسخ به موتورهای جست‌وجو شود.

تأخیر در لود شدن صفحات یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که می‌تواند بازدیدهای یک وب‌سایت را تحت تأثیر قرار دهد؛ ‌بنابراین ناکارآمدی برخی از قالب‌های وردپرس که باعث تأخیر در لود صفحات وب‌سایت‌های وردپرسی می‌شود، یکی از معایب قابل‌ذکر این پلتفرم است.

ناسازگاری افزونه‌ها

یکی دیگر مشکلات سایت‌های وردپرسی تعداد زیاد افزونه‌هایی است که توسط توسعه‌دهندگان متعدد به آن اضافه شده است. چون این افراد از روش‌های کد نویسی متعدد استفاده می‌کنند ممکن است بعضی از افزونه‌ها با یکدیگر سازگاری نداشته باشند. وجود افزونه‌های متعدد علاوه بر مصرف منابع سرور ممکن است به دلیل ناسازگاری برخی از افزونه‌ها با یکدیگر مشکلات زیادی برای وب‌سایت‌های وردپرسی به وجود بیاید.

نتیجه گیری

وردپرس یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا است و هم‌اکنون میزبان بسیاری از سایت‌های جهان است. پلتفرمی رایگان، با استفاده آسان و امکانات بی‌نظیر که برای مبتدیان همچنان بهترین گزینه موجود برای پا گذاشتن به دنیای وب است.

در این گفتار برخی از مزایا و معایب سایت های وردپرسی را مورد بررسی قرار دادیم. وردپرس با داشتن مزایای فروان و برخی اشکالات و معایب قابل حل همچنان می‌تواند یک پیشنهاد مقرون ‌به ‌صرفه برای راه‌اندازی انواع سایت و وبلاگ باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
آرش فرشاد

آرش فرشاد هستم، عاشق خلق ایده های ناب و جدید، علاقه بنده در گرافیک بصورت اختصاصی سمت طراحی لوگو هست و در این حوزه تجربیاتی دارم که می‌خوام با شما دوستان عزیز به اشتراک بزارم.

انواع کارت ویزیت
کارت ویزیت های لایه باز با فرمت PSD ((طراحی شیک و حرفه ای))
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *